Single-core prestaties van Intels' Sunny Cove-chips lekken uit?

69 reacties

Het is nog even wachten vooraleer we aan de slag kunnen met Intels' nieuwe Sunny Cove-architectuur en de verwachtingen zijn hooggespannen aangezien Intel op Computex meedeelde dat deze chips, die geproduceerd worden op basis van een 10 nm-productieproces, een algemene ipc-verbetering van 18% wisten te realiseren en dat cijfer zou in sommige werkladingen zelfs toenemen tot 40% (in vergelijking met de Skylake-architectuur).

Natuurlijk is Intel zelf niet de meest neutrale bron in dit geval en we moeten dus wachten tot onafhankelijke instanties de chips aan een eerlijke test onderwerpen. In dat opzicht is er nu op een Chinees forum een lijst met single-core benchmarks (cpu-z) verschenen van enkele Sunny Cove- en Ryzen 3000-chips. Gezien het feit dat een Ryzen 2700X een score van 488 behaalt, kunnen we stellen dat (voor zover deze benchmarks echt zijn) Ryzen 3000 inderdaad serieuze IPC-verbeteringen met zich meebrengt.

Ook Intel doet het erg goed, want de benchmark toont dat een i7 9700K vergelijkbare resultaten haalt met één van de Sunny Cove-chips aan slechts 3,7 GHz. We halen ons zout er alvast bij, maar als het klopt zijn deze cijfers indrukwekkend.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*