Huawei: Hongmeng-OS kan binnen maanden uitgebracht worden als Android-alternatief

33 reacties

In een interview met Reuters heeft Huawei bevestigd dat het werkt aan Hongmeng OS als alternatief voor Google Android. Het besturingssysteem voor smartphones wordt getest en klaargemaakt voor lancering. De naam ervan kwam al snel voorbij nadat een groot aantal bedrijven de handel met het Chinese Huawei stopzette. Dit als gevolg van het handelsverbod van de Verenigde Staten.

De informatie komt uit monde van Andrew Williamson, Huawei's vicepresident public affairs and communication. In het interview geeft hij duidelijk aan dat Hongmeng een serieus alternatief is voor Android. Op dit moment zou het uitgebreid getest worden in voornamelijk China. Afhankelijk van hoe de handelsoorlog zich ontwikkelt zou het in een periode van maanden uitgebracht kunnen worden.

Zoals vaker zegt Huawei ook dit keer dat het liever niet in deze positie gestaan had. Het zegt liever bij Android te blijven, al heeft het nu wel een alternatief. Daarbij benoemt het ook nog even dat de bedrijven die nu verboden worden om handel te drijven, er juist baat bij zouden hebben om Huawei als klant te hebben.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*