Huawei-gebruikers zagen tijdelijk advertenties op schermachtergrond

34 reacties

Huawei is de laatste tijd erg veel in het nieuws geweest, voornamelijk vanwege de handelsbeperkingen die de Verenigde Staten omtrent het bedrijf oplegden (en de gevolgen daarvan). Nu heeft het bedrijf weer een controversiële zaak aan zijn handen: gebruikers van Huawei-telefoons zagen afgelopen week advertenties op onder andere het lock screen van hun telefoon. Inmiddels zegt de Chinese telecomgigant het verschijnsel aangepakt te hebben.

De getroffen gebruikers hadden een feature van Huawei ingeschakeld die willekeurige achtergrondafbeeldingen in de vorm van natuurfoto's toont. De advertenties waren op verschillende apparaten, waaronder ook telefoons van submerk Honor, waar te nemen. Voornamelijk reclame voor vakantiewebsite booking.com was te zien. Ook leek het verschijnsel niet locatiegebonden: Nederlandse gebruikers, maar ook mensen uit onder andere Duitsland, Noorwegen en Zuid-Afrika gaven aan de advertenties te krijgen.

Huawei heeft inmiddels een verklaring uitgebracht tegenover XDA Developers waarin het zegt de bewuste achtergrondafbeeldingen van zijn servers verwijderd te hebben. Daarmee moeten de advertenties dus ook niet meer zichtbaar zijn voor gebruikers. Hoe het überhaupt gebeurd is dat er afbeeldingen met advertenties in de database beland zijn wordt echter niet toegelicht.

Bronnen: Android Police, XDA Developers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*