Samsung heeft sinds april geen progressie geboekt met Galaxy Fold

31 reacties

Volgens een woordvoerder van Samsung is er nog geen progressie geboekt met de Galaxy Fold, de vouwbare smartphone van het bedrijf. In april werd het toestel uitgesteld, omdat vuil tussen het buigende scherm kon komen waarna deze het snel begaf. Sinds die uitstel in april zou het bedrijf nog niet verder gekomen zijn. Een nieuwe lanceerdatum is nog niet bekend.

De reactie is opvallend, maar roept ook veel vragen op. Het klinkt niet heel positief als er in maanden tijd geen vooruitgang geboekt is, maar tegelijkertijd krijgen we ook bijzonder weinig informatie. De woordvoerder was wel duidelijk in het ontkennen van een lancering in juli. Die gaat er niet komen, want er is nog niets in gang gezet voor een eventuele lancering. Het is dus volstrekt onduidelijk wanneer de Galaxy Fold gaat uitkomen.

Samsung heeft de gesneuvelde Galaxy Folds al snel onderzocht en ontdekte dat er vuil in het scharnier kon komen via een kleine opening. Dit kwam vervolgens achter het scherm op de plaats van buigen, waarna het scherm snel defecten ging vertonen. Daarnaast werd een op een screenprotector lijkende schermlaag door gebruikers verwijderd waardoor het scherm kapot ging.

Het is niet duidelijk of dit de enige twee problemen zijn of dat er inmiddels meer ontdekt zijn. Kort na de uitstel verschenen foto's van Galaxy Folds met een duidelijkere instructie dat de bovenste schermlaag niet verwijderd mag worden. Hiermee lijkt het erop dat dit probleem opgelost is. Dan blijft het probleem met vuil in het scharnier over. Samsung zei eerder dat het scharnier verstevigd wordt en de opening erin verkleind, maar verder laat het niets los over eventuele oplossingen, dus ook hier is weinig informatie over.


Een gesneuvelde Galaxy Fold.

Bron: Korea Herald

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*