Patent laat dubbel opvouwbare Huawei-smartphone zien - vouwt anders dan Mate X

18 reacties

Een onlangs gevonden patentaanvraag laat een nieuwe, opvouwbare smartphone zien van Huawei. Het toestel vouwt anders dan de dit jaar gelanceerde Mate X - namelijk met een display aan de buitenzijde en dubbel vouwbaar. Ook voor de sidebar heeft Huawei iets anders bedacht. Het patent werd in de zomer van 2018 onderzocht door het EPO (European Patent Office) in Rijswijk. Het patent getiteld 'foldable mobile device' werd op 31 mei toegewezen door de WIPO (World Intellectual Property Office). Onderstaande renders zijn geproduceerd door Let's Go Digital.

In het patent zien we drie verschillende modellen. Bij het eerste model is er zowel aan de onder- als bovenzijde een brede schermrand zichtbaar, waar de camera, sensoren en de home button in verwerkt zitten - Model C genoemd, zoals te zien is in onderstaande patent illustratie. Model B heeft alleen een schermrand aan de bovenzijde voor de front camera en sensoren. Model A is het meest geavanceerd en bevat geen enkele schermrand. Het full screen-ontwerp loopt van de voorzijde, tot aan de achterkant en gehele zijkanten. Het gehele toestel bestaat dus uit schermoppervlak.

Het vouwbare scherm zou met magneten op de plaats worden gehouden. De smartphone/tablet beschikt over twee scharnieren die aan weerszijden van de behuizing zijn bevestigd. De vorm van het scharnier zou uitgevouwen zorgen voor extra steun van het flexibele display, terwijl hij ingevouwen om de behuizing heen krult. Volledig uitgevouwen heb je tablet tot je beschikking. Ook wordt er gesproken over een 'desk-stand mode', wanneer er slechts één deel van het scherm is omgevouwen. De gebruikersinterface zou zich aanpassen aan de stand van de smartphone. Daarnaast zou de gebruiker in tablet mode zelf bepalen of elk scherm een aparte interface moet tonen, of dat all drie de delen als één groot scherm moet functioneren.

Voor alle drie de modellen is er aan de bovenzijde van de behuizing een aan-/uitknop geplaatst, en aan de onderzijde een connector voor het opladen. Helemaal opgevouwen tot zijn meest compacte vorm heeft het apparaat de grootte van een reguliere smartphone. Wanneer het toestel wordt opgevouwen worden de schermdelen aan de achterzijde over elkaar gevouwen. De schermranden komen hierbij aan de zijkant te zitten, in plaats van het midden. Dat zou zorgen voor een groter schermoppervlak en een betere krasbestendigheid. Alle drie de modellen zouden gebruik maken van een camerasysteem, waarbij Model A deze waarschijnlijk onder het schermoppervlak wordt geplaatst. Deze technologie is echter nog niet toegepast in een smartphone.

Net als Samsung heeft ook Huawei besloten de lancering van zijn vouwbare Mate X tot in elk geval september uit te stellen. Huawei is echter van plan om binnen een paar jaar opvouwbare smartphones uit te willen brengen voor een prijs vergelijkbaar met die van middenklasse smartphones, aldus de CEO van het bedrijf.

Bron: Let's Go Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*