Cooler Master lanceert stille Silencio S400 en S600

32 reacties

Cooler Master kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de Silencio S400- en S600-behuizingen. Op de Computex-beurs werden ze al onthuld, samen met een aantal andere behuizingen. In de Silencio-serie worden stille behuizingen uitgebracht. De S400 is de kleinere van de twee en is geschikt voor maximaal micro-atx. De S600 is een traditionele atx-formaat behuizing.

Strak en stil

Qua functionaliteit en uiterlijk zijn beide kasten gelijk. Alleen is het formaat anders. Beginnend bij de voorkant, die op het oog volledig gesloten is, maar aan de zijkanten openingen heeft om lucht aan te zuigen. Het is bij beide kasten een deur, waarachter een groot stoffilter zit en nog plaats is voor een optische drive. De front-aansluitingen zitten bovenop en bestaan uit 2x usb 3.0 type-a, een mini-jack combinatiepoort en een sd-kaartlezer. Cooler Master maakt van elke kast twee versies - een met een gehard glazen venster en een versie met een gesloten zijkant.

Speciaal aan deze kasten is de grote hoeveelheid geluiddempend materiaal. Volgens het bedrijf is bijna alles met rubber gedempt. De standaard-ventilators zijn met rubber bevestigd, maar ook de voeding, harde schijven en ssd's, de deur en ook het metalen zijpaneel. Bovenop zit een paneel dat afgenomen kan worden voor betere koeling. Hierop zit geluiddempend schuim, maar ook op het metalen zijpaneel en in de deur.

Silencio S400

Specifiek voor de S400 geldt dat hij een kleine 41 cm hoog is en 41,8 cm diep. Intern kan maximaal een micro-atx-formaat moederbord geplaatst worden, of bijvoorbeeld mini-itx. De kast biedt vier uitbreidingssloten en kan een videokaart kwijt van maximaal 31,9 cm lang. Voorin past een 5,25" optische drive en daaronder nog een 3,5" harde schijf. Onderin passen nog eens drie 3,5"-schijven. In totaal kunnen er nog vier 2,5"-schijven in. Twee achter het moederbord en twee boven de voeding-cover. Ook waterkoeling is mogelijk. Voorin past maximaal een radiator van 280 mm en bovenin maximaal 240 mm. Standaard zijn voor- en achterin een 120 mm Silencio FP-ventilator geïnstalleerd.

Silencio S600

De S600 biedt net wat meer ruimte door het grotere formaat. Hij is 47,1 cm hoog en 47,8 cm diep. Naast het atx-formaat moederbord zijn er zeven uitbreidingssloten en is er plaats voor een 39,8 cm lange videokaart. Ook hier past een optische drive voorin. In totaal kunnen er vier 3,5"-schijven in. Drie onderin en een enkele verticaal achter het moederbord. Verder kunnen er vijf 2,5"-schijven in, waarvan er drie boven de voeding en twee achter het moederbord. Ondanks de grotere afmetingen passen er geen grotere radiators in. Voorin maximaal 280 mm en bovenin niet groter dan 240 mm. Ook zijn dezelfde fans voorgeïnstalleerd.

Verkrijgbaarheid

Beide kasten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De Silencio S400 kost € 79,99, de Silencio S600 € 89,99.

 

 

Bronnen: S600, S400, Cooler Master


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Cooler Master Silencio S600 Black

Cooler Master Silencio S600 Black

  • ATX Tower
  • ATX
  • Zwart
  • Venster
  • 2 fans

84,80 €

7 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*