Roli Lumi Keys: een keyboard voor zowel beginners als pro’s

18 reacties

Enige tijd geleden schreven wij over de Beatmaker Kit van Roli. Het ging om de nieuwste incarnatie van ‘Blocks’, Roli’s modulaire systeem voor het maken van muziek. Inmiddels heeft het bedrijf een modulair keyboard gelanceerd. Het keyboard, welke tevens kan dienen als midi-controller, is bedoeld voor pro’s en beginners.

De nieuwe Roli gaat door het leven als ‘Lumi Keys’ en is te verkrijgen via een crowdfunding-campagne. Voor 250 USD krijg je één Lumi met 24 rgb-verlichte toetsen en de Lumi-app. De toetsen hebben een DS 5.5-formaat en middels twee aparte knoppen kan men octaven wisselen. Daarnaast heeft Roli gekozen voor een modulair ontwerp waardoor het mogelijk is om vier Lumi’s achter elkaar te plakken. Zoals gezegd kan het keyboard ook worden gebruikt als midi-controller.

Roli levert tevens een app waarmee beginnende keyboard-spelers kunnen oefenen. Er zijn verschillende nummers beschikbaar die kunnen worden nagespeeld. Daarnaast zijn muzieklessen beschikbaar over verschillende onderwerpen. Uiteraard kan het keyboard ook gebruikt worden voor het produceren van muziek.

Het apparaat wordt van stroom voorzien door een 2300mAh-accu die volgens het bedrijf ongeveer zes uur speeltijd moet bieden. Naast Bluetooth 5.0-connectiviteit, beschikt de Keys over een usb-c poort. In totaal weegt het keyboard 600 gram en meet 282 bij 141 bij 27 millimeter. Optioneel is ook een ‘snapcase’ beschikbaar om de nieuwe Roli te beschermen.

Het doel van de Kickstarter is inmiddels ruim overschreden. Met meer dan zes ton op de teller, is het doel van 112.224 euro ruimschoots gehaald.

Bron: Kickstarter

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*