Huawei komt op 21 juni met de Nova 5 - Pro-variant krijgt 7nm-Kirin 980, 8 GB ram en vier camera's

41 reacties

Aan het begin van de lente kondigde Huawei de Nova 4e aan, een smartphone met een Kirin 7110, drie camera's aan de achterkant en een camera van 32 megapixel aan de voorzijde. Nu is het al tijd voor de opvolger, de Nova 5.

Er komen meerdere varianten, maar de telecomgigant heeft zich alleen nog uitgelaten over de Nova 5 Pro. Deze telefoon krijgt een flink scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels en een notch, waar een enkele camera van onbekende resolutie in verwerkt zit. Verder verklapt het bedrijf dat hij aangedreven zal worden door de Kirin 980, die ook in de P30 en in de Mate 20 zit en gefabriceerd wordt op 7 nm. Er is een benchmark van de chip in de Nova 5 ontdekt op Antutu, waar hij 315816 punten scoorde. De SoC wordt gepaard met 8 GB ram en 256 GB opslag.

 

De Nova 5 Pro krijgt naar verluidt krachtige specificaties en zal beschikbaar zijn in meerdere kleuren.

De specificaties van de camera aan de achterkant zijn ook nog onduidelijk, maar wel weten we dankzij gelekte afbeeldingen dat het vier stuks zijn waarvan de hoofdcamera een resolutie van 48 megapixels heeft. Verder zit er Android 9 Pie op, zoals je zou mogen verwachten. De gelekte afbeelding van de oplader verraadt dat hij fast charging ondersteunt, nog niet bekend is het maximale wattage waar het apparaat mee overweg kan.

Naast de Nova 5 Pro zal Huawei naar alle waarschijnlijkheid de Nova 5 met in ieder geval een goedkopere chip aankondigen, en ook een nieuwe tablet met de naam MediaPad M6 zou onthuld kunnen worden.

 

 

Bronnen: Notebookcheck, Huawei (Weibo)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*