GM brengt slimme elektrische vouwfiets en compacte elektrische fiets op de Nederlandse en Belgische markt

19 reacties

De laatste jaren is het bijzonder populair geworden om korte afstanden af te leggen met elektrische vervoersmiddelen zoals een elektrische step. Toch blijft de fiets nog steeds een van de meest populaire vervoersmiddelen in de lage landen. GM lijkt dan ook op die trend te willen inspelen door een nieuw e-bikemerk te lanceren, namelijk ARĪV. Dit merk komt meteen met twee e-bikes: de Meld en de Merge. De eerste is een compacte e-bike, terwijl de tweede ook opgevouwen kan worden om ruimte te besparen.

GM’s ervaring met software voor elektromotoren en besturingssystemen was belangrijk bij het ontwikkelen van de gepatenteerde GM-motor, die speciaal voor ARĪV e-bikes uitgedacht werd. Die motor zorgt ervoor dat je aan een maximumsnelheid van 25 km per uur kan rijden met behulp van vier ondersteuningsniveaus. Je kan de batterij volledig opladen binnen ongeveer drieënhalf uur en de elektrische fietsen hebben dan een bereik van zo'n 64 km.

De ARĪV Merge en Meld zijn uitgerust met veiligheidsfeatures zoals geïntegreerde en oplaadbare ledverlichting aan de voor- en achterkant voor meer zichtbaarheid in het verkeer en grote remschijven om meer remkracht te bieden en bijgevolg ook een kortere remafstand. Op zowel de Merge als de Meld zit een loopstand, die ervoor moet zorgen dat de motor voldoende ondersteuning biedt om de e-bike al lopend aan de hand mee te nemen. Dat kan handig zijn op hellingen, want de Meld weegt 19 kg en de Merge 22,5 kg.

Je kan je smartphone op de fietsen bevestigen door middel van een quad lock en via de app kan je dan informatie zien zoals je snelheid, de afgelegde afstand, de resterende batterijduur, het ondersteuningsniveau van de motor ... Verder zit er in de fiets een simkaart waardoor je hem met de applicatie kan tracken. De eerste zes maanden is dit gratis en nadien zal dit 5 euro per maand kosten. De fietsen zijn nu leverbaar en de Meld zal 2800 euro kosten, terwijl de Merge een prijskaartje van 3400 euro meekrijgt.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*