Apple introduceert goedkopere 13" MacBook Pro met Touch Bar, vernieuwt MacBook Air en schrapt 12" MacBook

25 reacties

Apple heeft zojuist de MacBook Air en het instapmodel van de 13" MacBook Pro vernieuwd. De MacBook Air krijgt ondersteuning voor True Tone en een prijsverlaging van 100 euro. Daarnaast heeft Apple de 13" MacBook Pro zonder Touch Bar geschrapt en biedt het nu vanaf 1500 euro een model aan met Touch Bar, Touch ID en quadcore-processors. De 12" MacBook is uit de online store verdwenen en dat betekent het einde voor dat model.

13" MacBook Pro

Het grote nieuws is dat de 13" grote MacBook Pro nu alleen nog maar met Touch Bar en Touch ID verkrijgbaar is, waarmee dit nieuwe model ook meteen vijfhonderd euro goedkoper is geworden. Hij kost € 1499 en biedt achtste generatie quadcore-processors.

Net als voorheen zitten er alleen aan de linkerkant van de behuizing twee Thunderbolt 3-poorten, tegenover vier stuks bij de duurdere modellen. Daarnaast zijn de kloksnelheden lager bij de twee instappers. Dit doet vermoeden dat ze intern nog steeds hetzelfde zijn, inclusies processors met een lager tdp, alleen dan met vernieuwde hardware en de Touch Bar boven het toetsenbord. Ook zit Apples T2-beveiligingschip erin.

Het standaardmodel betreft een Core i5 met kloksnelheden van 1,4 tot 3,9 GHz, een geïntegreerde Iris Plus 645-gpu en 128 MB e-dram. Dit is uit te breiden naar een Core i7 die 1,7 tot 4,5 GHz doet. Standaard krijgt hij 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen. Voor 250 euro extra krijg je 256 GB opslag. Het geheugen is uitbreidbaar naar 16 GB.

Retina MacBook Air

Het enige nieuwe aan de MacBook Air lijkt te zijn dat het scherm nu True Tone ondersteunt, waarmee de kleuren en witbalans aangepast worden aan die van de ruimte waar je zit. Dit om een rustiger beeld te geven voor de ogen. Verder verlaagt Apple de prijs van € 1349 naar € 1249 en biedt het een speciale studentenprijs. Wat die studentenkorting is staat nog niet online.

12" MacBook

Zonder enige informatie vanuit Apple is de 12" MacBook uit de online store gehaald. Het ligt dus voor de hand dat dit het einde is voor de compacte MacBook die in 2015 voor het eerst uitkwam. Sinds 2017 is hij niet meer vernieuwd, wat al te denken gaf. Vermoedelijk ziet Apple de Retina MacBook Air als opvolger.


De 13" MacBook Pro zonder Touch Bar is geschrapt.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*