Canon komt met twee nieuwe PowerShot-camera's

4 reacties

Canon breidt zijn PowerShot G-serie uit met twee nieuwe compactcamera’s met een grote beeldsensor. De G5 X Mark II is uitgerust met een nieuwe 5x f/1.8-2.8 lens en een pop-up evf, terwijl de G7 X Mark III voorzien is van een 4.2x f/1.8 –2.8 zoomlens en een 3.5mm microfoonaansluiting.

De camera’s wegen respectievelijk 340 en 304 gram en maken allebei gebruik van de DIGIC 8-beeldprocessor. Met een 20,1 megapixel 1,0-type stacked sensor moeten beide modellen volgens de maker garant staan voor een indrukwekkende beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren voor foto’s en 4k-videobeelden. Door gebruik te maken van het CR3 raw-formaat moeten de nieuwe telgen kunnen zorgen voor een groot dynamisch bereik, dat wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (dpp) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld.

Het grote diafragma van de nieuwe PowerShot G-modellen moet je volgens Canon in staat stellen om onderwerpen met scherpe details vast te leggen en een bokeh-effect te creëren voor opnamen met een professionele uitstraling. Daarnaast voorzien de nieuwe compactcamera’s in zowel een automatische- als handmatige modus, waarbij het ontwerp van het menu is gebaseerd op dat van de EOS-modellen. Een bedieningsring geeft rechtstreeks toegang tot belangrijke instellingen en moet zo voor een meer praktische aanpak en eenvoudige bediening zorgen.

De in een hoek van de G5 X Mark II geplaatste pop-up oled evf heeft 100 procent bereik en telt 2,2 miljoen dots, terwijl het kantelbare touchscreen goed beeld moet geven bij opnamen die vanuit diverse hoeken worden gemaakt. De toestellen moeten verder voorzien in een betrouwbare AF-functie, terwijl je met de AF+MF-functie de scherpstelling ook na het bereiken van AF handmatig aan moet kunnen passen.

De digitale Image Stabilizer in de camera’s moet ervoor zorgen dat je vloeiende, trillingsvrije video’s kunt maken, waarbij de hdr-functie het verlies aan details in videobeelden moet minimaliseren en garant moet staan voor een verbeterd dynamisch bereik.

De PowerShot G7 X Mark III heeft een adviesprijs van € 799,99, terwijl de PowerShot G5 X Mark II € 949,99 moet kosten.

Bron: Canon

« Vorig bericht Volgend bericht »
0