Xbox One Dashboard krijgt weer nieuw ontwerp en verwijdert Cortana

4 reacties

De Xbox One familie wordt inmiddels bijna opgevolgd door Project Scarlett in 2020, maar Microsoft werkt uiteraard nog aan het wijzigen en verbeteren van de interface. Binnenkort krijgt het Xbox Dashboard namelijk een nieuw ontwerp, en moet het volgens het bedrijf gemakkelijker zijn om meteen toegang te krijgen tot de belangrijkste zaken zoals games, de Windows Store, de Xbox Community, Mixer en Xbox Game Pass.

De meest recent afgespeelde of huidige game wordt prominent in de linkerkant van het dashboard weergegeven, met daaronder vier knopjes voor de hierboven vermelde zaken. Het oplettend oog merkt ook dat de tabbladen aan de bovenkant zijn verdwenen, deze zijn dus vervangen door de vier knoppen. Alles moet toegankelijk zijn op één scherm, en 'scrollen' tussen tabbladen is dus niet meer aan de orde.

Verder maakte Microsoft ook bekend dat het de ondersteuning voor de spraakassistent Cortana via headsets zal afbouwen. Stemcommando's op de console zelf zullen verdwijnen, maar maken plaats voor stemcommando's via de cloud. Dat betekent dat je nog commando's kunt doorgeven via een Cortana-toestel, zoals bepaalde Harmon Kardon speakers, een Windows-toestel of een mobiele app. Verder kan je dit ook doen met de Xbox Skill voor toestellen met Alexa aan boord.

Het nieuwe dashboard wordt vanaf deze week getest door Xbox Insiders in de Alpha Skip Ahead ring. Er wordt verwacht dat de vernieuwde interface ergens in de herfst beschikbaar zal zijn voor alle Xbox One-gebruikers.

Bron: Xbox

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*