Samsungs Galaxy Tab 6 heeft dubbele camera, Snapdragon 855 en vingerafdrukscanner in het display vanaf € 700

8 reacties

Samsung heeft een toevoeging gedaan aan zijn tabletlijn met de Galaxy Tab S6. Deze nieuwe tablet van 10,5-inch heeft een oled-display met 2560 x 1600 pixels. Onder dit display zit een vingerafdrukscanner, en Samsung Knox-platform moet het apparaat nog veiliger maken.

Het is ook de eerste Samsung-tablet met twee camera's aan de achterkant. Hier zitten sensoren in van 13 en 5 megapixels, en één daarvan heeft een groothoeklens. De enkele camera aan de voorkant heeft een resolutie van 8 megapixel. Opvallend is ook dat Samsung de tablet heeft uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 855-soc in plaats van een door Samsung zelf geleverde Exynos-chip. We kennen de Snapdragon 855 inmiddels als één van de snelste mobiele chipsets die nu beschikbaar is, waarmee de Tab S6 en passant de krachtigste tablet is die Samsung tot nu toe heeft gemaakt. De octacore-soc beschikt over één rekenkern op maximaal 2,8 GHz, drie exemplaren die werken op 2,4 GHz en vier stuks op 1,7 GHz. De chip wordt gevoed door een accu van 7.040 mAh met fast charging-ondersteuning. De vier speakers waarover de Tab S6 beschikt, kunnen overweg met Dolby Atmos.

De meegeleverde S Pen is ook vernieuwd: deze heeft nu een soort afstandsbedieningsfunctie waarmee je aan de hand van bewegingen bijvoorbeeld foto's en video's kunt maken zonder dat je de tablet aan hoeft te raken. Daarvoor moet de Wacom-pen via Bluetooth worden verbonden, waarmee een ingebouwde accu noodzakelijk is. Deze kan draadloos worden opgeladen via de tablet. Na 10 minuten laden kun je de pen volgens Samsung weer zo'n 10 uur gebruiken. Een andere accessoire is het Book Cover-toetsenbord, dat nu een houder voor de S Pen, nieuwe functietoetsen en een touchpad heeft. Je kunt hem ook aansluiten op een Samsung DeX voor een meer desktop-achtige ervaring.

Er komen verschillende configuraties van het apparaat; er komt een model met 6 GB ram en 128 opslag en één met 8 GB en 256 GB opslag. Een lte-versie met 128 GB opslag is ook in de maak. Alle varianten komen in drie kleuren: 'Mountain Gray', 'Cloud Blue' en 'Rose Blush'. De optie met 6 GB ram gaat € 700 kosten, de twee andere versies gaan beide vanaf € 780 kosten.

De S Pen kun je nu aan de achterkant van de tablet bevestigen, en in de toetsenbord-cover zit ook een groef waar hij aan vast geklikt kan worden.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*