Ook Nvidia voegt zich bij Intels CPU-interconnect-consortium

8 reacties

Een paar weken terug werd bekend dat ook AMD zich heeft aangesloten bij het door Intel opgerichte cxl-consortium. Daarmee is het onder andere Google, Microsoft, HP Enterprise en ARM achterna gegaan. Nu heeft ook Nvidia besloten dat het onderdeel wil zijn van de organisatie.

Cxl staat voor compute express link, een moderne standaard voor cpu-to-device- en cpu-to-memory-interconnects. De standaard kan dus gebruikt worden om een centrale processor met bijvoorbeeld grafische chips of geheugen te verbinden. Bij de cxl 1.1-standaard willen de bedrijven gebruik maken van pcie 5.0, dat een bandbreedte heeft van 128 GB per seconde voor een x16-aansluiting.

Het is opmerkelijk dat Nvidia zich toch bij deze organisatie voegt, want de chipontwerper heeft ook een eigen standaard: NVLink. Blijkbaar wil het bedrijf meer zekerheid omtrent de implementatie van een dergelijke technologie. Cxl is industry open, wat betekent dat iedereen die zich bij het consortium voegt gebruik mag maken van de standaard. Mellanox, het bedrijf dat Nvidia voor een gigantisch bedrag heeft opgekocht, is ook onderdeel van de vereniging.

Bronnen: PCGamesN, David Schor (Twitter), ComputeExpressLink

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*