Cannondale ontwikkelt slimme wielsensor in samenwerking met Garmin

15 reacties

Cannondale introduceert met de Cannondale wielsensor een sensor die via bluetooth kan worden gekoppeld aan de afgelopen mei gelanceerde Cannondale-App. De sensor moet het, zo claimt de maker, voor elke fietser makkelijk maken om zijn of haar rij- en fietsgegevens automatisch te registreren. Zodra het voorwiel begint te draaien, start de sensor met het verzamelen van data.

De Cannondale-App is de centrale plek waarin alle benodigde informatie over de fiets, handleidingen, video’s en communicatie staat vermeld. De Cannondale dealers hebben ook toegang tot relevante informatie over jouw fiets. Zo hebben zij een compleet overzicht van de fiets, de laatste meldingen, uitgevoerde servicebeurten en notities. Specifieke onderdelen zoals de fietsketting, type remmen, het frame, wielmaat en bandbreedte en het serienummer van de fiets staan ook in de app vermeld.

 

De wielsensor is in samenwerking met Garmin ontwikkeld en houdt de exacte snelheid, tijd en afstand bij. De sensor is tevens als snelheidssensor te gebruiken op de fietscomputers van Garmin en Wahoo. Bluetooth en ANT+ moeten de wielsensor verbinden aan de Cannondale-App, terwijl route-informatie wordt bijgehouden zodra je begint te rijden. Er kunnen tot 30 ritten aan informatie worden opgeslagen voordat deze gesynchroniseerd moet worden met de app.

De sensor is vanaf deze maand als losse accessoire beschikbaar voor € 49,90 en wordt op alle Cannondale fietsen geplaatst.

Bron: Cannondale

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*