Nieuwe Osmo Mobile 3-gimbal bij DJI: nu inklapbaar en Bluetooth 5.0

5 reacties

DJI heeft zoals het bedrijf vorige week al hintte een nieuwe versie van zijn Osmo Mobile-gimbal aangekondigd. De Osmo Mobile 3 brengt enkele nieuwigheden met zich mee ten opzichte van zijn voorganger, zoals een inklapbaar ontwerp en de mogelijkheid om snel tussen portret- en landschapmodus te schakelen tijdens het filmen.

De nieuwe Osmo Mobile 3 is 80 gram lichter dan zijn voorganger, wat het gewicht naar 405 gram brengt. Dat in combinatie met de mogelijkheid om het apparaat in te klappen moet de handzaamheid van de Osmo verbeteren. 

Qua functionaliteit zijn er ook wat vernieuwingen. De houder blokkeert de onderzijde van je telefoon nu niet langer, dus is het bijvoorbeeld mogelijk om je telefoon met een oplader of powerbank te verbinden tijdens het filmen. Ook kan de stabilisator nu via gebarencommando's aangestuurd worden voor o.a. het nemen van een foto. 

De M-knop op de handgreep van de Osmo Mobile 3 schakelt tussen een verticale en horizontale houding, een functie die DJI 'Quick Roll' noemt. Verder zijn er enkele verbeteringen wat betreft de software-functies in de DJI Mimo-app. Deze app is nodig om gebruik te maken van de knoppen op de gimbal. Niet alle functies werken echter op alle smartphones; zo is de Slow Motion-feature alleen beschikbaar op iOS.

DJI heeft de Osmo Mobile 3 reeds op zijn website staan, met een genoemde prijs van 109 euro.

Bron: SlashGear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0