De game over PC's bouwen komt naar consoles

15 reacties

Normaliter berichten we bij Hardware Info niet over videogames, maar deze aankondiging wilden we onze lezers niet onthouden. De game PC Building Simulator, die sinds juli 2017 op onder andere Steam te vinden is, is nu opmerkelijk genoeg ook te spelen op consoles. Het spel draait om (zoals de naam al suggereert) het in elkaar schroeven van (gaming-) pc's en het draaiende houden van een reparatiewinkel. Sinds gisteren is de game ook verkrijgbaar op Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

In het simulatiespel kan men werken met 'echte' componenten van fabrikanten zoals be quiet!, AMD en EVGA. De verhaalmodus draait om het repareren en diagnosticeren van aangeleverde computers om zo je reparatiewinkel uit te kunnen breiden. Er is echter ook een 'free build'-speltype waarin men naar hartenlust alle componenten kan gebruiken om zo een droommachine te bouwen.

PC Building Simulator van ontwikkelaar The Irregular Corporation is nu te downloaden voor de drie genoemde consoles. De prijs bedraagt € 17,99, al is er in de eerste week een kortingsactie van kracht die de prijs naar € 16,19 doet zakken. 

De game is in januari van dit jaar uit Steams Early Access-programma gekomen en is op dat platform voor € 19,99 aan te schaffen.

Bron: EuroGamer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*