Nieuwe AMD Ryzen Threadripper duikt op: 35% sneller dan oude 32-core

13 reacties

In de online Geekbench-database is een nieuwe Threadripper-processor van AMD opgedoken. De processor zou volgens opgave 32 cores bezitten, met 64 threads, en een basisklokfrequentie van 3,6 GHz. De nieuwe Threadripper is gebaseerd op de Zen 2-generatie, krijgt de codenaam 'Sharkstooth' mee, en maakt onderdeel uit van de Castle Peak-familie.

Met deze benaming zijn er op het moment van schrijven twee bijdragen in de database terug te vinden. Beide gebruikt op een moederbord genaamd 'AMD WhiteHavenOC-CP', waarbij 'WhiteHaven staat als codenaam voor AMD's HEDT-processors met Zen-architectuur. De dubbel zo grote L3-cache zou aangeven dat het hierbij niet om een bestaande generatie Threadripper gaat.

De Sharkstooth heeft een 20 procent hogere klokfrequentie (3,6 GHz) dan zijn voorganger, de Threadripper 2990WX (3,0 GHz) - al blijkt de daadwerkelijke kloksnelheid tijdens de officiële lancering vaak anders te liggen. Desondanks scoort de Sharkstooth beter dan zijn voorganger: 35 procent meer in multi-core en zes procent meer in single-core. Een andere Geekbench-score laat respectievelijk 15 procent en vijf procent betere scores zien.

Het is nog onduidelijk wanneer AMD zijn nieuwe Castle Peak Threadripper-processors op de markt zal brengen. Intel zal zijn Cascade Lake-X (Glacier Falls) dit najaar op de markt brengen. Er gaan geruchten dat er in oktober een high-end desktopprocessor van AMD wordt gelanceerd.

Bron: Geekbench

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*