FAA verbiedt 15-inch MacBook Pro’s met kans op oververhitting

34 reacties

Mocht je binnenkort met een 15-inch MacBook Pro het vliegtuig in willen stappen, is het mogelijk dat hierover moeilijk wordt gedaan. Eerder dit jaar werd bekend dat de 15-inch modellen die zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017 te maken kunnen krijgen met een oververhitte accu. Hierdoor zou potentieel een veiligheidsrisico ontstaat. Op basis van dit bericht heeft de Federal Aviation Administration, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, een statement naar buiten gebracht waarin het aangeeft dat, voor de aangedane Pro-modellen, de veiligheidsmaatregelen voor ‘accu-apparaten met een terugroepactie’ uit 2016 gelden. Dit zou betekenen dat sommige 15-inch MacBook Pro’s niet meer het vliegtuig in mogen.

Onder andere TUI Group Airlines, Thomas Cook Airlines, Air Italy en Air Transat weigeren aangedane MacBook Pro. Gerepareerde modellen mogen uiteraard wel mee. Enige tijd geleden heeft de ‘European Union Aviation Safety Agency’ eenzelfde soort veiligheidsmaatregelen genomen. De EASE adviseert dat de aangedane apparaten in het vliegtuig uit moeten staan en niet mogen worden opgeladen.

Alleen al in de Verenigde Staten en Canada zijn respectievelijk 432.000 en 26.000 ‘aangedane’ MacBooks verkocht. Hoeveel modellen in Europa over de toonbank zijn gegaan, is niet bekend. Voor meer informatie over Apple’s terugroepactie, klik dan hier.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*