Gigabyte Aorus FI27Q maakt 165 Hz mogelijk met 1440p IPS-paneel

14 reacties

Gigabyte heeft een nieuwe high-end monitor voorgesteld voor gamers, de Aorus FI27Q. Hij volgt de AD27QD op, die in veel opzichten identiek is. De belangrijkste vernieuwing is de hogere refresh rate: die bedraagt nu 165 Hz in plaats van 144 Hz.

Het nieuwe 27"-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en is gebaseerd op een 10-bit (8-bit + FRC) IPS-paneel van Innolux, waarmee 95% van het DCI-P3 kleurenspectrum mogelijk is. Daarnaast claimt Gigabyte een reactietijd van 1 ms (mprt) en is ondersteuning voor zowel FreeSync als HDR (DisplayHDR 400) niet vergeten. De voet is verstelbaar in hoogte, maar kan ook gekanteld, gedraaid en gepivoteerd worden.

Gamers zijn natuurlijk de voornaamste doelgroep van Gigabyte, hetgeen onder andere blijkt uit de instelbare rgb-verlichting aan de achterzijde. De Aorus FI27Q beschikt echter ook over een zogenaamde Aim Stabilizer, een feature die de motion blur moet verminderen door gebruik van black frame insertion (BFI). Ook de bekende black equalizer is de fabrikant niet vergeten.

Een andere feature in de monitor is het dashboard: on-screen informatie over bijvoorbeeld de snelheid, temperatuur en belasting van je processor/videokaart. Omdat dit via de firmware van monitor zelf op het scherm wordt gezet, werkt dit bij elke game; sommige spellen blokkeren overlays, omdat ze regelmatig gebruikt worden om cheats te injecteren. Ook een timer, counter en crosshair behoren tot de mogelijkheden. 

Frustaties met de besturing en de indeling van de OSD behoren met de Gigabyte Aorus FI27Q tot het verleden, want middels de OSD Sidekick feature kun je alle opties van de monitor met muis en toetsenbord instellen. Via deze software worden bovendien firmware-updates geleverd, zodat later nieuwe features toegevoegd kunnen worden. Onder het Aorus-logo vind je echter ook nog een joystick voor een traditionelere besturing.

Over prijs en beschikbaarheid van de Gigabyte Aorus FI27Q werd niet gesproken.

Bron: Gigabyte

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*