Nvidia CEO: een GPU kopen zonder raytracing anno 2019 is 'gewoon gek'

207 reacties

Voorlopig wordt de markt van gpu's nog steeds gedomineerd door twee titanen, namelijk AMD en Nvidia. Vooral in het hogere middensegment kon je die concurrentie recentelijk voelen met de lancering van de Nvidia GeForce RTX 2060, 2070 en 2080 Super en de AMD Radeon RX 5700 en 5700 XT. Mocht je op dit moment een nieuwe gpu willen kopen dan kan je ons advies over die aanschaf hier vinden.

Nu mengt ook Nvidia's CEO, Jen-Hsun Huang, zich in de discussie door in de Q&A-sessie van een recente earnings call aan te geven dat je wel gek moet zijn om in 2019 een nieuwe videokaart zonder door hardware versnelde raytracing te kopen. Zijn redenering hiervoor is dat een nieuwe kaart zo'n twee tot vier jaar moet meegaan en aangezien raytracing volgens hem de toekomst is en nieuwe content voor de techniek steeds vaker zal voorkomen, zou je een gpu moeten hebben die hierop voorbereid is.

Het lijkt erop dat de man een van de grotere verschillen tussen de RTX-lijn van Nvidia en de Navi-gpu's van AMD nog eens extra wil onderstrepen door zijn mening over de toekomst van gaming te geven. Of Huang echter gelijk heeft wanneer hij stelt dat raytracing de toekomst van gaming is, zal de tijd moeten uitwijzen.

Bron: PCGamesN

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*