HMD komt in 2020 met betaalbare Nokia 5G smartphone

20 reacties

Momenteel zijn er slechts een handvol toestellen die ondersteuning bieden voor 5G-netwerken, maar uiteraard zullen meer en meer aankomende smartphones 5G-compatibel zijn. Vooralsnog lijkt dat weggelegd te zijn voor de duurdere high-end toestellen, maar Nokia wil ergens in 2020 een 'betaalbare' 5G-smartphone introduceren die ongeveer de helft zou moeten kosten van wat een 5G-toestel vandaag kost.

Dat werd bekendgemaakt door Global Chief Product Officer van HMD Global, Juho Sarvikas in een interview met Digital Trends. HMD Global is het bedrijf dat achter de Nokia-smartphones zit.

"We zien een specifieke kans voor ons om 5G te brengen naar het meer betaalbare segment als we de markt binnentreden," vertelde hij. "Ik zou graag hebben dat we de helft van de prijs kunnen aanbieden vergeleken met waarvoor je vandaag 5G hebt."

Die telefoon zou van Nokia zou dus volgend jaar moeten lanceren. Momenteel zijn er van de Galaxy S10 en Note 10 Plus 5G-varianten beschikbaar, en ook LG heeft een 5G-telefoon in het assortiment met de LG V50 ThinQ. Over de komende maanden en jaren zullen er echter nog een hoop meer 5G-compatibele smartphones verschijnen, en de kans is groot dat we van Nokia's onaangekondigd betaalbaar toestel meer gaan weten tijdens het Mobile World Congress in februari van volgend jaar.

Bron: DigitalTrends

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*