Gerucht: Nieuwe iPhones heten 'iPhone Pro'

21 reacties

Apple zou dit najaar een tweetal 'iPhone Pro'-toestellen willen introduceren. Dat meldt Bloomberg op basis van niet nader genoemde bronnen die betrokken zouden zijn bij de nieuwe toestellen. Het gaat om de opvolgers van de iPhone Xs en Xs Max, waarvoor Bloomberg bevestigt dat ze zullen worden voorzien van een camerasysteem met drie lenzen en sensoren. De opvolger van de goedkopere iPhone Xr (die geen 'Pro' zou gaan heten), krijgt naar verluidt een dubbele camera met optische zoom.


Mock-ups van de nieuwe iPhones. Afbeelding afkomstig van 9To5Mac.

Het drievoudige camerasysteem van de iPhone Pro-modellen zou, zoals eerdere lekken al meldden, zijn voorzien van een ultrawide-lens. Daarmee zouden de toestellen volgens het artikel automatisch kunnen corrigeren voor verkeerd gekadreerde foto's, doordat alle lenzen tegelijk een opname maken en de beeldinformatie vervolgens wordt samengevoegd. Zodoende zouden ook hogere resolutie foto's kunnen worden gemaakt en zou de low-light performance van de camera worden verbeterd. Apple zou ook de videofunctie van de twee 'iPhone Pro'-modellen hebben verbeterd, waarbij kleuren en effecten live tijdens het filmen kunnen worden toegepast. Bloomberg meldt voor de iPhone Pro-toestellen verder vernieuwingen als een 'wide angle' Face ID-sensor die gezichten ook kan herkennen als het toestel vlak op tafel ligt, een sterk verbeterde waterbestendigheid en de mogelijkheid om andere apparaten draadloos op te laden. De glazen behuizing zou beschikbaar komen met een nieuwe matte finish en beter bestand zijn tegen barsten.

Apple zou binnenkort ook nieuwe Airpods en een nieuwe Homepod aan het grote publiek willen laten zien. Voor de nieuwe Airpods zou het gaan om een luxere en duurdere versie dan de op dit moment verkrijgbare oortjes: de nieuwe Airpods beschikken naar verluidt over actieve ruisonderdrukking en een waterdichte behuizing. De nieuwe Homepod zou juist goedkoper worden dan het huidige model, waarbij er maar twee in plaats van zeven tweeters aanwezig zijn.

Wanneer deze nieuwe hardware daadwerkelijk uit moet komen, is vanzelfsprekend nog niet bekend. De nieuwe iPhones en Airpods zouden weleens op 10 september kunnen worden gepresenteerd. De nieuwe Homepod zou pas volgend jaar het levenslicht zien.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*