Gerucht: Razr-vouwtelefoon van Motorola komt in december naar Europa voor € 1.500

14 reacties

Begin dit jaar werd bekend dat Motorola waarschijnlijk een smartphone in de maak heeft met een vouwbaar display, en later werd dit bevestigd door één van de bedrijfsleiders. Nu ook al (mogelijk kloppende) renders waren verschenen, leek het slechts een kwestie van tijd totdat de prijs en de overige specificaties bekend zouden worden.

Dat blijkt ook deze keer weer zo te zijn; Let'sGoDigital heeft van een anonieme bron informatie ontvangen over de nieuwe 'moderne klaptelefoon' van het bedrijf. De techsite is tot de conclusie gekomen dat de bron waarschijnlijk betrouwbaar is. Ook prettig om te horen is dat de bron meent te weten dat het speeltje een stuk goedkoper wordt dan de tot nu toe geïntroduceerde modellen. De Galaxy Fold van Samsung en de Huawei Mate X kosten namelijk respectievelijk 2.000 euro en 2.300 euro, terwijl de Motorola Razr 'slechts' € 1.500 zou gaan kosten. Naast deze vriendschappelijkere prijs moet de telefoon volgens dezelfde bron in december dit jaar op de markt verschijnen, wat niet veel later is dan de nieuwe introductiedatum van de Galaxy Fold. Die laatste zou in september komen.

Nóg opvallender is dat de smartphonefabrikant ervoor heeft gekozen om zijn eerste vouwtelefoon voor de rest mid-range onderdelen te geven. Zo zou de processor niet het allerbeste model zijn en de accu zal het niet geweldig lang uithouden. Het apparaatje zal waarschijnlijk ook meer in de markt worden gezet als een kleine, bijzondere, mid-range smartphone (met een forse prijs) dan als een high-end smartphone van tabletformaat.

De telefoon moet volgens de bron binnen een paar maanden in de Verenigde Staten gelanceerd worden. Daarna zal hij ook naar Europa komen, naar verwachting rond december en uiterlijk in januari.

Yanko Design heeft, op basis van Motorola's patent, een aantal uitstekende renders gemaakt. Het verschil in formaat ten opzichte van de Fold en de Mate X is duidelijk zichtbaar.

Bron: Let'sGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*