Nvidia RTX Tesla-versie van 'RTX 2080 Ti Super' gespot in GeForce Now-server

29 reacties

Na de lancering van de RTX Super-kaarten verklaarde Nvidia dat er géén Super-variant van de RTX 2080 Ti zou komen, in tegenstelling tot wat de geruchten vertelden. Nu hebben oplettende GeForce Now-gebruikers ontdekt dat de servers die Nvidia hiervoor gebruikt in sommige gevallen gebruik maken van een nieuwe grafische kaart. De gebruikte chip in deze kaart heeft de naam "RTX T10-08", en zou op de TU102 gebaseerd zijn.

Dat is dezelfde chip als in de RTX 2080 Ti en de RTX 6000, hoewel bij de 2080 Ti niet alle rekenkernen zijn ingeschakeld. Het is dus mogelijk dat met deze nieuwe chip GeForce Now-gebruikers de volledige chip kunnen gebruiken. Tot nu toe was het ook nog niet mogelijk om de RTX-functionaliteit te benutten, doordat Nvidia's servers waren gebaseerd op Tesla P40-kaarten met de Pascal-architectuur. Deze nieuwe grafische kaart zou dus min of meer een RTX 2080 Ti Super zijn, maar dan in een Nvidia Tesla-jasje.

Daarnaast benadrukken verschillende slimme GeForce Now-abonnees dat de servers op het moment überhaupt geen baat hebben bij de RTX-toevoegingen van Turing, doordat de servers op Windows Server 2012 draaien. Voor RTX is DirectX 12 nodig, en dat zit alleen in Windows 10. Windows Server 2012 is nog gebaseerd op dezelfde software als Windows 8. Op Gamescom heeft Nvidia aangekondigd dat de streamingservice geüpdatet wordt, zodat gebruikers RTX in de toekomst wél kunnen gebruiken.

De TU102 is een joekel van een chip, en in de in de GeForce RTX 2080 Ti is hij dan ook niet volledig ingeschakeld. Blijkbaar zijn de yields goed genoeg om de volledige chip ook in de GeForce Now-servers te laten werken. De RTX 6000 maakt ook gebruik van de volledige chip.

Bronnen: ComputerBase, Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*