Lian Li onthult compacte TU150-case met uitklapbaar handvat

13 reacties

Behuzingenfabrikant Lian Li heeft een nieuwe case in zijn TU-serie aangekondigd. Het gaat om de TU150, een compacte behuizing die een strak uiterlijk meekrijgt. Het kastje is onder andere voorzien van een invouwbare hendel bovenop en ruimte voor forse 3-slots videokaarten.

De TU150 wordt in zwart of zilver aluminium geleverd, en zoals dat anno 2019 hoort is het zijpaneel opgetrokken uit gehard glas. Om ervoor te zorgen dat je een mooi verzorgd interieur door dat glas kunt zien (en ter verbetering van de airflow) is er ruimte voor kabelmanagement bovenin het systeem. Lian Li omschrijft het zelf als een soort zolder, die ontstaat door het omhoog uitvouwen van het handvat. Ook is de moederbordplaat op een hoek geplaatst, wat het trekken en ordenen van voedingskabels makkelijker moet maken.

Wat i/o betreft heeft Lian Li twee usb 3.0-poorten (type-a) geplaatst op het bovenste paneel, evenals één type-c aansluiting en audiopoorten. Achterin zijn zoals gezegd drie expansiesloten aanwezig. In tegenstelling tot veel andere itx-cases lijkt het er dus op dat videokaarten van meer dan twee slots dik goed in deze TU150 zullen passen. Ze mogen in ieder geval tot 320 millimeter lang zijn.

Ook cpu-koelers tot 165 mm hoog passen in het kastje. Wat opslag betreft is er ruimte voor één 3,5-inch grote hdd en één 2,5-inch schijf, al kun je in de ruimte voor die hdd ook een tweede 2,5-inch model plaatsen. Wat voedingen betreft is de keuze beperkt tot het sfx of sfx-l formaat.

De TU150 meet zelf 203 x 312 x 375 mm (breedte x hoogte x diepte), dus de allerkleinste case is het niet. Intern kun je moederborden van itx- of dtx-formaat kwijt. Het kastje weegt 3,6 kilogram. Vier 120 mm grote fans passen erin: één voorin, twee onderin en één achterin. 

De Lian Li TU150 moet per direct verkrijgbaar zijn. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 109,99 dollar; hoe dat omgezet gaat worden naar euro's is nog niet bekend.

Bron: Guru3D

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*