Dikke Meltemi-fan voor radiatoren bij EK Waterblocks

14 reacties

EK Waterblocks heeft een nieuwe ventilator geïntroduceerd. De Meltemi 120ER is specifiek gericht op gebruik voor radiatoren. De fan is de gebruikelijke 120 mm groot wat diameter betreft, maar een stuk dikker dan de gemiddelde ventilator: 38 millimeter.

Dat dikkere frame zorgt er volgens het Sloveense bedrijf voor dat er ruimte is voor een betere motor - die dan weer betere prestaties ten gevolge moet hebben. Het model in kwestie gebruikt een dubbele kogellager en moet het 50.000 uur volhouden. 

Zeven gekromde vleugels strekken rondom het hart. Ze maken tussen de 500 en 1.800 omwentelingen per minuut, waarbij maximaal een luchtverplaatsing van 62 cfm wordt gerealiseerd. Als radiatorfan is uiteraard de statische druk ook van hoog belang: 2,75mm/H2O.

Het uiterlijk van de Meltemi 120ER is vrij simpel; de woorden 'industrieel' en 'klassiek' doen de matzwarte behuizing aardig eer aan. Van rgb-verlichting en dergelijke is hier geen sprake.

EK Waterblocks heeft de Meltemi 120ER een adviesprijs van € 25,99 meegegeven. Hij is per direct verkrijgbaar, onder andere van EK's eigen website.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*