[Pro] Toshiba geeft meer details vrij van professionele PCIe 4.0-SSD's

0 reacties

Het aanbod aan pci-e 4.0-ssd's blijft uitbreiden. Op de consumentenmarkt hebben Corsair en Gigabyte al modellen in de strijd, en voor de zakelijke markt heeft Toshiba enkele ssd's in het verschiet. Van twee modellen, de CM6 en de CD6, verstrekte het bedrijf enige informatie. 

De ssd's kunnen beide in 1x4 of 2x2 pci-e 4.0 lanes worden gedraaid. Ze halen een maximale transfersnelheid van liefst 6.700 megabyte per seconde dankzij de nieuwe verbindingsstandaard. Intern wordt gebruik gemaakt van eigen BiCS4-nand, wat uit 96 lagen is opgebouwd. 

Zowel de CM6 als de CD6 zullen gebruik maken van de nieuwe SFF-TA-1001-connector, die beter bekend is als U.3. Met deze nieuwe standaard kunnen verschillende soorten opslagschijven (zoals nvme-ssd's, maar ook sata-hdd's) allemaal via dezelfde connector op dezelfde storagecontroller worden aangesloten. Ook verschillende soorten ssd's mengen zou geen probleem moeten zijn.

Wanneer deze pcie 4.0-ssd's van Toshiba de markt moeten gaan betreden, en tegen wat voor prijs, werd helaas nog niet bekend gemaakt.

Bron: TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*