Android 10-updateplannen bekend gemaakt door HMD Global

16 reacties

HMD Global heeft zijn plannen wat betreft de volgende grote Android-update voor zijn Nokia-smartphones bekend gemaakt. Versie nummer 10 van het Google-OS, die simpelweg als 'Android 10' door het leven zal gaan en geen op zoetigheden geïnspireerde naam meer krijgt, moet vanaf het vierde kwartaal van dit jaar op bepaalde Nokia-telefoons beschikbaar komen.

Zeventien modellen gaan de update ontvangen, maar het proces wordt wel uitgesmeerd over een periode van ruim een half jaar. Nog dit jaar zijn de Nokia 7.1, 8.1 en 9 PureView aan de beurt. Rondom de jaarwisseling komen daar de Nokia 6.1, 6.1 Plus en 7 Plus bij. HMD Global legt de focus dus duidelijk bij de hoger gepositioneerde modellen in zijn line-up.

Ongeveer in februari zijn de Nokia 2.2, 3.1 Plus, 3.2 en 4.2 aan de beurt voor Android 10. Iets later komt de update naar de Nokia 1 Plus, 5.1 Plus en Nokia 8 Sirocco. Ten slotte volgen de Nokia 1, 2.1, 3.1 en 5.1 ergens vroeg in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Enkele smartphones van het bedrijf die oorspronkelijk met Android Nougat (7.x) werden geleverd, zoals de Nokia 6, zijn niet meer op de lijst terug te vinden. Of deze modellen later nog aan bod komen of dat het einde van de streep voor hen bereikt is is nog niet duidelijk.

Bron: XDA Developers

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*