IFA: Sony Xperia 5 met Snapdragon 855 is relatief compacte high-end smartphone - update

18 reacties

Sony heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe smartphone aangekondigd, genaamd de Xperia 5. Volgens de fabrikant is het een compacte telefoon, hij heeft een oled-scherm van 6,1-inch met een full hd+-resolutie (2340 bij 1080 pixels) en een 21:9-aspect ratio. Net als de huidige Xperia 1 heeft het toestel een Snapdragon 855-soc. Daar is 6 GB ram bij geplaatst, en de 128 GB opslagcapaciteit is uit te breiden met een micro-sd-kaart van maximaal 512 GB.

Achterop zien we drie camera's met 12MP-sensoren, net als bij de Xperia 1, al zit de camera van de Xperia 5 nu aan de linkerkant in plaats van in het midden. De 16mm-lens is voor groothoekbeelden en een grote telelens van 52 mm is ook ingebouwd. De autofocustechniek voor ogen die als eerste werd geïntroduceerd op de Xperia 1 is ook aanwezig, dergelijke beelden worden verwerkt door de aparte Bionz Z For Mobile-beeldprocessor. Hij kan burstopnames met tot 10 fps maken met autofocus en auto exposure. Dankzij de f1.6-lens op de hoofdsensor (met een pixelafstand van 1,4μm en dual photodiode-techniek) aan de achterkant moet de camera goed presteren in het donker. De ruisreductietechnologie moet je foto's nog verder verbeteren.

Sony wil kleurechtheid garanderen op het 10-bit-scherm met het 'Powered by CineAlta'-certificaat. De kleurruimtes bt.2020 en dci-p3 worden ook ondersteund. Het geluid kan gebruik maken van Dolby Atmos. Met de Game Enhancer-app kun je meldingen tijdens het gamen blokkeren, zodat je niet gestoord wordt. Je kunt er ook je gameplay mee opnemen.

De usb-c-verbinding laadt de accu van 3140 mAh op. Hij draait op Android 9 Pie en is hij verkrijgbaar in het blauw, zwart en lichtgrijs. Sony heeft ook een rode versie, het is niet bekend of deze naar de Benelux komt. Hij is vanaf volgende week te pre-orderen en zal begin oktober in de winkelschappen liggen. Mensen die tussen 9 september en 3 november de smartphone kopen, krijgen de Sony WF-1000XM3-oortjes met noise cancelling ter waarde van € 250 er gratis bij. Wat de Xperia 5 zelf gaat kosten, is nog niet bekend.

Update 14:40: Abusievelijk stond in een eerdere versie van dit bericht een prijs van €249 voor de Xperia 5 vermeld. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*