Samsung Galaxy Fold en A90 5G komen niet naar Nederland - update

12 reacties

Samsung heeft aan Nu.nl en aan Tweakers laten weten dat de Galaxy Fold toch niet naar Nederland komt. De woordvoerder van de fabrikant verklaarde dat de beperkte beschikbaarheid de boosdoener was.

De lanceerdatum van de vouwbare smartphone is inmiddels al meerdere keren verschoven, volgens de ceo had het bedrijf meer tijd nodig om het product te verbeteren. Eind juli werd dan eindelijk bekend dat hij ergens deze maand op de markt zal komen. Dat zal ook gebeuren, maar niet in Nederland. Dit is opvallend, aangezien het niet vaak voorkomt dat een internationaal product als deze smartphone wel in andere Europese landen op de markt komt maar niet in Nederland. Samsungs woordvoerder vertelde Nu.nl "Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van de Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien".

De vouwtelefoon zal wel in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk worden geïntroduceerd op 18 september, in Zuid-Korea zal hij morgen al te koop zijn. Samsung heeft zich ook nog niet uitgelaten over of de telefoon naar België komt. In ieder geval staat de prijs vast; hij moet een forse 2.020 euro gaan kosten.

De Galaxy A90 5G komt ook niet naar Nederland, omdat Samsung volgens onze woordvoerder wil wachten tot er duidelijkheid komt over de beschikbaarheid van 5G in Nederland. Vanaf volgende maand zal de telefoon wel in Korea en in een aantal andere landen op de markt komen.

Bronnen: Nu.nl, Tweakers, Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*