IFA: Dynabooks dunne Tecra X50-F heeft lange accuduur, IGZO-display en 4G

8 reacties

Een half jaar geleden heeft Toshiba's dochteronderneming Toshiba Client Solutions zichzelf omgedoopt tot Dynabook Europe, en sindsdien voeren nieuwe producten van het bedrijf de naam Dynabook. Op de IFA heeft het een nieuwe Windows 10-laptop onthuld in de X-serie.

De Tecra X50-F heeft een lcd-display van 15,6-inch afkomstig van Sharp, wederom met relatief dunne schermranden. Het meest opvallende aan dit touchscreen is dat hij gebruik maakt van de relatief nieuwe igzo-schermtechnologie, wat betekent dat het tft-substraat gebruik maakt van een materiaal genaamd indiumgalliumzinkoxide. Dit materiaal moet efficiëntere displays met in de toekomst een hogere resolutie mogelijk maken. Dynabook hamert op de lange accuduur van naar eigen zeggen maximaal 17 uur.

Hij is met 1,36 kg ook behoorlijk licht, dat kan voor een deel worden toegeschreven aan de magnesium-behuizing. Het lijkt erop dat hij een MIL-STD-810-duurzaamheidscertificaat gaat krijgen - de fabrikant geeft aan dat hij testen van militaire standaarden heeft doorstaan.

Exacte hardwareconfiguraties hebben we nog niet officieel weten los te peuteren, maar Intels Optane-geheugen wordt ondersteund. Hij zal dus een Intel-cpu krijgen, wat Betanews bevestigd. Volgens hen zal de schootcomputer gebruik maken van een Intel Core i7 8665U.

Sata- en nvme-ssd's behoren ook tot de opties. Andere apparaten verbinden kan via de twee usb-a-poorten, de twee usb type-c-aansluitingen met Thunderbolt 3 en via hdmi. Wifi 6 (ook wel 802.11ax) moet voor snel internet zorgen, en als er geen wifi in de buurt is kun je de 4G-verbinding gebruiken. Windows Hello maakt inloggen gemakkelijker, onder andere dankzij de vingerafdrukscanner.

Er komen ook accessoires, zoals een hoes, een kabelslot en een privacyfilter voor op het scherm. Een Thunderbolt 3-dock met twee hdmi-poorten, een displayport-aansluiting, vga, mini-displayport, usb 3.0, usb-c en een 3,5mm-jack en een usb-c-dock met displayport waar je maximaal drie monitoren op aan kunt sluiten. Hij komt begin oktober op de markt, volgens Betanews zal zijn adviesprijs $ 1,544 bedragen.

Bronnen: Dynabook, Betanews

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*