IFA: LG G8X ThinQ heeft niet twee, maar drie schermen voor de echte efficiëntiefans

9 reacties

Extreem grote, vouwbare displays in smartphones lijkt de grootste trend van de komende tijd te gaan worden. Het grote nadeel is dat telefoons met een dergelijk display voorlopig nog schreeuwend duur zullen zijn door de ingewikkelde productie van producten met de nieuwe techniek. LG heeft een mogelijke oplossing, die de fabrikant laat zien met de G8X ThinQ.

Deze smartphone heeft namelijk een tweede display, waardoor hij wel wat weg heeft van een Nintendo DS. Dit oled-display van 6,4-inch is exact hetzelfde als het standaard hdr10-display dat eraan vast zit. Ook de resolutie is met 2.340 x 1080 pixels gelijk. LG pakt op de IFA flink uit met de telefoon - het laat achttien mogelijkheden van het tweede scherm zien. Zo kun je games spelen waarbij het onderste display dienst doet als controller, chatten en tegelijkertijd het internet doorzoeken, en multitaskend video's kijken. Het extra display, dat LG de 'Dual Screen' noemt, kun je ook loskoppelen, zodat je de G8X ThinQ ook als een 'doorsnee' smartphone kunt gebruiken. Achterop deze cover is een derde, monochroom paneeltje te vinden van 2,1-inch. Daarop kun je onder andere de tijd, je notificaties en de acculading zien, zonder dat je de telefoon hoeft te openen.

De rekenkracht komt van een Snapdragon 855 en 6 GB ram. Hij heeft 128 GB opslaggeheugen, wat uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart tot 2 TB. De twee camera's aan de achterkant hebben een resolutie van 12 MP (f1.8) en 13 megapixels voor de groothoekcamera met een lens van 136 graden en een f2.4-diafragma. De enkele camera aan de voorkant heeft een hogere resolutie van 32 MP (f1.9). Het display heeft weliswaar dezelfde waterdruppelnotch als het hoofdscherm, maar hier lijkt geen camera in verwerkt te zijn.

Met het tweede scherm eraan zal hij waarschijnlijk fors wat stroom kunnen verbruiken, daarom zit er een accu van 4.000 mAh in. Hij kan overweg met 3G en 4G, maar er zit geen wifi 6 (802.11ax) in verwerkt. Hij heeft een MIL-STD 810G-certificaat en de vingerafdrukscanner zit onder het display. Zowel de G8X ThinQ als de Dual Screen zullen vanaf het vierde kwartaal te koop zijn. Hiermee impliceert LG dat het extra scherm los te koop zal zijn. Van beide producten is nog geen prijs bekend, maar we kunnen een wat minder exorbitant prijskaartje dan de verschillende telefoons met een vouwbaar display verwachten.

Bronnen: LG, LG (Nederlands)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*