IFA: Nieuwe Netgear Orbi-meshrouter heeft vier keer hogere capaciteit door WiFi 6

9 reacties

Wifi 6 belooft draadloos internet weer een stuk sneller te maken, zoals bleek uit onze uitgebreide uiteenzetting begin dit jaar. Netgear is ook met zijn Orbi-routers op de 802.11ax-wagon gesprongen, ook de nieuwe AX6000 ondersteunt het namelijk.

De Orbi-meshrouter - of eigenlijk routers, ze komen in bundels van twee, een router en een satelliet - heeft volgens Netgear een vier keer zo hoge capaciteit als een vergelijkbare router met wifi 5, ook wel 802.11ac.

Hij verbindt met je apparaten via de 2,4GHz-frequentie, waarmee je snelheden van maximaal 1.200 Mb/s moet kunnen halen. Op de 5GHz-band moet je maximaal 2.400 Megabit per seconde kunnen bereiken. Volgens Netgear moet je zo altijd en overal zonder problemen 4K- en 8K-video's kunnen streamen. Een aparte 5GHz-band is bedoeld voor de verbinding tussen deze router en de Orbi Satellite. Bedraad aansluiten is ook een optie met de vier Gigabit-lan-poorten, en met de wan-aansluiting van 2,5 Gigabit kun je de meshrouter aansluiten op de hoofdrouter.

Wifi 6 moet, naast hogere snelheden, ook zorgen voor een efficiënter netwerk. Hierdoor is het mogelijk om veel meer mensen tegelijkertijd op het netwerk te laten, de AX6000 ondersteunt tot 100 verschillende apparaten. Ook het stroomverbruik van je apparaten zal door deze toename in efficiëntie lager worden, wat zal resulteren in een langere accuduur van je mobiele apparaten.

Hij moet ook overweg kunnen met Amazons Alexa en met Google Assistant, zodat je je netwerk kunt beheren met je stem. Hij moet 5.000 vierkante voet of 464,5 vierkante meter kunnen voorzien van wifi. Hij komt ergens in september op de markt, en hij zal een lieve € 800 kosten. Daarvoor krijg je de router en de satelliet.

De AX6000 wordt geleverd met een router en een satelliet. Plant for scale.

Bron: Netgear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*