IFA: [Pro] compacte Asus ProArt-desktop met i9 en Quadro heeft RTX Studio-certificaat

4 reacties

Asus heeft afgelopen week nieuwe laptops onthuld, waaronder een aantal modellen met een RTX Studio-certificaat. Acer heeft hetzelfde gedaan, en die fabrikant onthulde daarnaast ook een op creatievelingen gerichtte desktop met hetzelfde label. Nu is duidelijk dat Asus eenzelfde soort product heeft, in de vorm van de ProArt Station D940MX.

Deze compacte desktop doet zeker niet onder voor zijn formaat, hij wordt namelijk verkocht met maximaal een Core i9 9900K of een i7 9700K in combinatie met een RTX 2080 Ti of een Quadro RTX 4000 met 8 GB gddr6. De vier dimm-sloten kunnen maximaal 64 GB drr4-2133 huisvesten (je kunt het zelf vervangen voor ddr4-2666), en de nvme-ssd van maximaal 512 GB wordt gecombineerd met een harde schijf van 1 TB of een extra sata-ssd van 512 GB.

Het ontwerp heeft twee afzonderlijke 'zones', zodat de grafische kaart en de cpu met behulp van de vier ventilatoren zo koel mogelijk blijven. Het opmerkelijkste aan het ontwerp is dat één van de twee delen lichtelijk gekanteld is, waardoor de ontstane opening als luchtinlaat dienstdoet. De meeste lucht lijkt echter aan de andere kant naar binnen gezogen te worden. De rechterkant lijkt namelijk van een poreus materiaal te zijn, waarschijnlijk is het een soort stof. Bij maximale belasting zou hij 37 decibel moeten produceren.

De voorkant is voorzien van twee usb 3.2 Gen 1-aansluitingen (ook wel usb 3.0), twee Thunderbolt 3-poorten en een 3,5mm-combojack. Aan de achterkant zit een hdmi-poort, een lan-verbinding met waarschijnlijk Gigabit-snelheden, vier usb 3.0-poorten en drie audiojacks waarmee je een 7.1-surroundsysteem kunt opstellen. Het Kensingtonslotje moet ervoor zorgen dat je systeem blijft staan op de plek waar je hem wilt laten staan. Helaas zit er geen ingebouwde voeding in, er zijn twee losse adapters meegeleverd om dit kleine maar krachtige systeem van prik te voorzien.

Het is nog niet bekend wanneer hij op de markt komt en over de prijs weten we ook nog weinig, maar wel is duidelijk dat hij geen klein prijsje zal hebben.

Bron: Asus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*