IFA: JBL vernieuwt Bar-soundbars - surroundgeluid zonder extra speakers voor een schappelijke prijs

6 reacties

JBL heeft op de IFA dit jaar nieuwe soundbars geïntroduceerd. Ze moeten surroundgeluid kunnen bieden voor een iets kleinere prijs dan de bestaande Bar-modellen.

De Bar 5.1 Surround is het meest uitgebreide model. Hij heeft, zoals de naam al verklapt, vijf kanalen en een extra kanaal voor de subwoofer. Met een relatief fors vermogen van 550 watt is hij iets krachtiger dan zijn voorganger genaamd de Bar 5.1, die 510 watt de ruimte in kan sturen. De Bar 5.1 had twee losse speakers die je aan de soundbar kon koppelen, de Surround-versie heeft deze speakers geïntegreerd. JBL claimt namelijk dat de MultiBeam-technologie surroundgeluid mogelijk maakt zonder extra speakers te hoeven gebruiken. Het lijkt er dus op dat het als een soort Dolby Atmos functioneert. De hdmi-aansluiting kan naast audio ook 4K-beeld met Dolby Vision doorvoeren, en met de ingebouwde wifi kun je via een Chromecast en Airplay 2 je content kunt streamen.

De JBL Bar 2.1 Deep Bass legt de nadruk op het basgeluid. Hij mag dan 'maar' drie kanalen hebben, maar hij produceert wel tot 300 watt aan geluid. De subwoofer is, zoals bij vrijwel elke subwoofer tegenwoordig, draadloos. De laatste nieuwe soundbar is de compactere Bar 2.0 All-in-one, die de subwoofer mist en een kleiner vermogen van 80 watt heeft.

Links de Bar 2.1 Deep Bass, rechts de Bar 2.0 All-in-one.

Al deze drie modellen zijn aan te sluiten aan de hand van een optische sp/dif-verbinding of via de hdmi-aansluiting met een audio return channel (arc). De Bar 5.1 Surround moet met € 600 iets goedkoper zijn dan de non-Surround-versie, de Bar 2.1 Deep Bass is met € 350 wat duurder dan zijn voorganger. De JBL Bar 2.0 is met 180 euro het goedkoopst. De beschikbaarheid is nog niet bekend, ze staan ook nog niet in onze productvergelijker.

Bron: JBL

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*