Asus' nieuwe Chromebook heeft Core i5 en scherm met smalle randen

10 reacties

Asus kondigt een nieuwe Chromebook aan die is uitgerust met krachtige hardware voor deze categorie laptops. De Chromebook C425 heeft een Intel Core i5 en beschikt over een 14-inch scherm met relatief smalle randen. Ondanks de dikte van 16,9 mm zou hij 12 uur op de accu meegaan. Prijzen zijn nog niet bekend.

De gehele laptop weegt 1,3 kg en is ongeveer zo groot als een traditionele 13-inch laptop. Links op de behuizing zit 1x usb-a, 1x usb-c en een 3,5mm-aansluiting. Aan de rechterkant zien we 1x usb-c en een microsd-kaartlezer. De usb-poorten werken op 5 Gb/s.

Het 14-inch scherm heeft 1920 x 1080 pixels. Deze zit op een scharnier dat 180 graden gedraaid kan worden om hem plat neer te leggen. Een touchscreen mist echter. Het toetsenbord biedt 1,4 mm travel en is verlicht. Daarvoor zit een touchpad van 6 inch.

Intern beschikt hij over een Intel Core i5-processor, al is niet bekend welk model dit is. Vermoedelijk gaat het om een zuinige -Y-chip met een 7 watt tdp. Verder stopt Asus er 8 GB ram en 128 GB emmc-opslag in. Het is niet bekend hoe groot de accu is, maar hij zou 12 uur op een acculading meegaan.

Asus maakt vooralsnog geen prijs bekend van de Chromebook C425.

Bron: Asus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*