IFA: Nieuwe Asuspro B9 weegt 880 gram en heeft 94% screen-to-body-ratio

2 reacties

Asus heeft tijdens de IFA in Berlijn al aardig wat nieuwe laptops onthuld, waaronder een aantal modellen voor creatievelingen en ROG-laptops voor gamers. Er komt ook een nieuwe Asuspro-laptop aan, dit model heeft een aantal verrassende eigenschappen.

De zakelijke laptop heeft een extreem laag gewicht van slechts 880 gram, wat zelfs lichter is dan de nieuwe Acer Swift 5, die ook op de IFA werd aangekondigd. Deze Swift is met 990 gram ook zo licht als een veertje. Asus heeft nog erg weinig bekendgemaakt over de nieuwe concurrent in de Featherweight-gewichtsklasse, zo weten we ook niet precies de dikte van de laptop. Uit de gepubliceerde afbeeldingen wordt in ieder geval duidelijk dat het model genaamd de B9450FA extreem dun is, zoals je kunt verwachten van een laptop met dit gewicht.

Het is ook nog niet bekend wat er onder de motorkap zit, Asus geeft wel aan dat het gaat om een Intel-processor van de tiende generatie. Dit kan dus gaan om een Ice Lake-cpu of om een Comet Lake-variant. Die eerste heeft een configureerbaar tdp van 9 tot 28 watt, Comet Lake-laptopmodellen kunnen 7 tot 15 watt verbruiken. Beide processorseries hebben geïntegreerde controllers voor wifi 6 (802.11ax), daar pronkt de laptopmaker dan ook trots mee. Er passen maximaal twee nvme-ssd's van allebei 1 TB in, raid 0 en raid 1 worden daarbij ondersteund. Gezien het formaat zijn deze ssd's waarschijnlijk vastgesoldeerd op het moederbord, het zal dus niet gaan om m.2-modellen.

Gelukkig is hij wel dik genoeg om hem een usb type-a-poort en een hdmi-poort van de reguliere grootte te geven. De twee Thunderbolt 3-poorten kun je gebruiken om de laptop bijvoorbeeld wat meer grafische kracht te geven, en de 3,5mm-combojack zorgt ervoor dat je geen dongle nodig hebt voor je hoofdtelefoon. Het 14-inch scherm zorgt voor een screen-to-body-ratio van 94%, waardoor hij in een behuizing van een 13-inch laptop past. Overigens is de behuizing mil-std-810g-gecertificeerd, hij is dus erg duurzaam van aard. Door het haakse scharnier kan de onderkant meer luchttoevoer krijgen, dat impliceert dat de B9 jammer genoeg niet passief gekoeld is. Het trackpad is zelfs voorzien van een numeriek toetsenbord.

Voor de rest laat Asus ons in het donker - een prijs weten we nog niet, en een introductiedatum is ook nog onbekend. In ieder geval is het duidelijk dat deze luxueuze laptop niet goedkoop zal worden.

Bron: Asus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*