'2019 iPhones krijgen verbeterde coprocessor voor ARKit en Apple Tags'

10 reacties

Volgens Macrumors krijgen de nieuwe iPhones, die vermoedelijk vanavond aangekondigd worden, een nieuwe coprocessor. De A13-soc zou over een verbeterde variant beschikken die meer sensoren en data gebruikt om zo beter de locatie in te schatten.

In de huidige generatie gebruikt Apple de M12-coprocessor. Deze wordt ingezet om data uit verschillende sensoren te combineren om zo beweging en de locatie te analyseren. Doordat dit een aparte chip is wordt de grotere cores niet belast en daalt het energieverbruik.

Onder de codenaam "Rose" en "R1" zijn referenties naar de nieuwe coprocessor ontdekt in interne bèta's van iOS 13. Deze zou veel meer sensoren ondersteunen, waaronder een inertial measurement unitultra-wideband, bluetooth 5.1-functies en data van de camera's. Hierdoor zou de locatie en beweging beter ingeschat kunnen worden.

Deze data wordt naar verluidt ingezet voor de augmented reality-implementatie ARKit, door people occlusion te verbeteren. Verder zou het ingezet worden voor de zogenaamde Apple Tags. Dit is een nog niet uitgebracht accessoire dat zou helpen om spullen terug te vinden - vergelijkbaar met de producten van Tile.

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd houdt Apple een keynote waarin naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPhones gepresenteerd worden.


Dit krijgen we vanavond vermoedelijk te zien.

Bron: Macrumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*