B&W lanceert compacte Formation Flex streaming luidspreker

12 reacties

Eerder dit jaar lanceerde B&W met de Formation serie een aantal high-end streaming luidsprekers met ondersteuning voor onder andere Spotify Connect, Apple Airplay 2 en high-res audio streaming in 24 bit, 96 kHz formaat. De prijsstelling van deze luidsprekers was echter pittig, met een adviesprijs van 999 euro voor de Formation Wedge, 1199 euro voor de soundbar en zelfs 3999 euro voor een stereopaar Formation Duo speakers.

Vandaag kondigt B&W de Formation Flex aan, een kleinere luidspreker met een vriendelijker adviesprijs van 449 euro. De Formation Flex is 21,5 centimeter hoog, beschikt over een 100 mm mid-bass driver, een 25 mm dome tweeter en een 100 Watt Class D versterker.

De Formation Flex maakt gebruik van hetzelfde digitale platform als de overige Formation speakers en kan dus 24/96 audio decoderen en kan gekoppeld worden met de Formation Bar en subwoofer om zo een draadloze 5.1 opstelling te maken. 

Onder de kap

B&W zet ook bij de Formation Flex sterk in op geluidskwaliteit. De behuizing is gemaakt van glasvezelversterkt kunststof met een hoge stijfheid. De 100 mm mid-bas driver heeft een glasvezelconus en is hetzelfde als de driver die in de M1 en de Wedge wordt gebruikt. 

De 25 mm tweeter is een zogenaamd 'double dome' model dat uit twee delen met verschillende diktes bestaat. Volgens B&W moet dit zorgen voor lichtheid én stijfheid, wat de respons ten goede moet komen. De tweeter is bovendien semi-zwevend in de behuizing opgehangen om deze akoestisch zoveel mogelijk te ontkoppelen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*