Londense start-up presenteert Android-smartphone met uitschuifbaar toetsenbord

11 reacties

De Londense start-up F(x)tec komt met een smartphone met een fysiek uitschuifbaar toetsenbord. De Pro1-smartphone is een high-end toestel met een 5,99-inch scherm en een Snapdragon 835. Volgens het bedrijf is hij op de niche gericht die functies uit het verleden waardeert. Hij gaat 649 euro kosten.

Het fysieke, horizontale toetsenbord is de belangrijkste functie van de Pro1. Standaard is deze verborgen, maar hij kan uitgeschoven worden tot een hoek van 155 graden ten opzicht van het scherm. De toetsen zijn in vijf rijen geplaatst in een qwerty- of qwertz-layout en verlicht.

Het toestel zelf is uitgerust met een 5,99-inch amoled-scherm dat 1080 x 2160 pixels herbergt. Deze is gebogen aan de beide zijkanten en biedt afgeronde hoeken. Aan de rechterkant zitten de knoppen en een vingerafdrukscanner. Voorop is een 8MP-camera geplaatst met een f/2,0-diafragma en achterop zit een Sony IMX363-module met 12 megapixel en f/1,8, samen met een simpele 5MP-sensor.

Intern is hij gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 835-soc met 6 GB lpddr4x-geheugen en 128 GB ufs2.1-opslag. Via een microsd-kaart kan dit uitgebreid worden met maximaal 2 TB, al kan in dat slot ook een tweede simkaart geplaatst worden. De accu is 3200 mAh groot en kan via de usb c-poort onderop geladen worden met Quick Charge 3.0. Bovenop zit een 3,5mm-aansluiting. Hij wordt met Android 9 geleverd en een ontgrendelde bootloader.

De F(x)tec Pro1 kan direct besteld worden voor 649 euro met levering in midden september. In oktober volgt de daadwerkelijke release.

Bron: F(x)tec

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*