IFA: Shure voorziet SE-lijn oortelefoons van upgrades

5 reacties

Shure heeft tijdens IFA bekendgemaakt dat zijn SE-lijn van afneembare Sound Isolating oortelefoons nu verkrijgbaar is met verbeterde functies die moeten zorgen voor een rijkere audiokwaliteit en langere batterijduur bij draadloos gebruik en voorzien in opties om te wisselen tussen draadloos of bekabeld luisteren.

De SE-lijn is nu voorzien van de bluetooth 5 communicatiekabel (RMCE-BT2),  waarmee je volgens de maker gemakkelijk kunt overgaan van bekabeld op draadloos, terwijl het Sound Isolating-ontwerp omgevingsgeluiden moet elimineren.

De koptelefoonversterker moet garant staan voor lagere ruis en vervorming en moet tegelijkertijd een accurate frequentierespons handhaven. Hij is compatibel met audio-codecs als Qualcomm aptX™ audio, aptX HD, aptX Low Latency, AAC en SBC, terwijl het draadloze bereik maximaal 9 meter bedraagt.

De optie voor draadloos luisteren is verbeterd en moet nu kunnen voorzien in maximaal tien uur ononderbroken geluid, terwijl een kwartier opladen genoeg moet zijn voor nog eens twee uur. Als de draadloze lading opraakt, schakelen de SE-oortelefoons via het systeem met afneembare kabel over op de kabelaansluiting met een Apple- of Android-apparaat.

De SE-lijn van oortelefoons voorziet ook in belfuncties, waarbij de inline-microfoon en drietoetsafstandsbediening garant moeten staan voor gesprekken en spraakcommando’s met eenvoudige volume- en afspeelbediening.

De verbeterde hoofdtelefoons van Shure zijn nu verkrijgbaar vanaf € 169,- voor de SE 215 Wireless met Bluetooth 5. De aparte high-res Bluetooth 5-kabel wordt apart verkocht voor € 149,-.

Bron: Shure

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*