Goodram introduceert IRDM Ultimate X PCIe 4.0-SSD

6 reacties

Het Poolse Goodram heeft bekend gemaakt dat het een nvme-ssd die gebruik maakt van pci-express 4.0 uit gaat brengen. Het gaat om een model in de IRDM-serie van het bedrijf, te weten de Ultimate X. Goodram zegt met AMD samen te hebben gewerkt om ervoor te zorgen dat de ssd geoptimaliseerd is voor de X570-chipset.

De IRDM Ultimate X gebruikt driedimensionaal tlc-nand, aangestuurd door de PS5016-E16-controller van Phison. Deze troffen we ook al in de pcie 4.0-ssd's van Corsair en Gigabyte, die we reeds aan de tand gevoeld hebben.De ssd moet voorzien in leessnelheden tot 5.000 MB per seconde en schrijfsnelheden tot 4.500 MB per seconde (beide sequentieel).

De 1TB- en 2TB-versies moeten 750.000 iops (random) kunnen halen; voor het kleinere en goedkoopste 500GB-model liggen dit en de schrijfsnelheid lager (respectievelijk 2.500 MB/s en 550.000 iops lezen, 400.00 iops schrijven). 

Wat uiterlijk betreft lijkt de Ultimate X aardig op eerdere producten in de IRDM-serie: voornamelijk zwart, met een rood logo. Bij deze m.2-ssd heeft zich dat vertaald naar een metalen heatspreader met rode accenten in de vorm van het logo.

De prijzen van de Ultimate X-ssd's werden nog niet bekend gemaakt. In november moeten ze in de schappen liggen.

Goodram heeft nog meer nieuwe producten aangekondigd: zo zit er o.a. een tweede generatie van de IRDM Pro-ssd's aan te komen en komt er ook ddr4-geheugen in diezelfde serie, dat met snelheden tot 3.600 MHz op de markt komt. De Pro-ssd's moeten eind deze maand al verkrijgbaar zijn, en de geheugenmodules staan voor halverwege oktober op de planning. 

Bronnen: AnandTech, Goodram


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Goodram Iridium IRDM Pro 240GB

Goodram Iridium IRDM Pro 240GB

  • 240 GB
  • Multi-level cell (MLC)
  • 560 MB/s
  • 530 MB/s
  • 2.5 inch
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*