Originele Chromecast krijgt geen grote updates meer

21 reacties

De eerste variant van de Google Chromecast werd al in 2013 gelanceerd maar lijkt nu een stille dood te sterven. Na zes jaar heeft Google besloten om het originele model niet meer te voorzien van updates. Het hart van elke Chromecast is de Chrome-browser, en de nieuwe versies van de browsers bieden geen ondersteuning meer voor de eerste Chromecast. Met de hdmi-dongle is het mogelijk om content van een mobiel toestel te streamen naar een ander scherm. 

Het gaat enkel maar om de eerste generatie Chromecasts, de twee refreshes die werden geïntroduceerd in 2015 en 2018 worden wel nog van updates voorzien. Ook de Chromecast Ultra met 4k-afspeelmogelijkheden wordt nog up to date gehouden. Voor de eerste Chromecasts blijft de firmwareversie op 1.36 steken gebaseerd op Chrome 70, terwijl de andere toestellen momenteel al op 1.40 en Chrome 74 zitten.

Wel belooft Google dat er nog bugfixes en veiligheidspatches zullen uitgebracht worden voor de eerste generatie Chromecast, maar grote updates komen er dus niet meer. Het toestel blijft echter wel nog werken zoals voorheen.

Bron: 9to5Google


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Google Chromecast

Google Chromecast

  • 2 GB
  • HDMI
  • 802.11n
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*