Inno3D stoomt RTX 2070 en 2080 Super Gaming OC X2 klaar

0 reacties

Inno3D heeft aangekondigd dat het Gaming OC X2-modellen van Nvidia's RTX 2070 Super en RTX 2080 Super uitbrengt. De kaarten worden als (relatief) betaalbare opties in de markt gezet. Zoals de naam al doet vermoeden hebben ze een koeler die gebruik maakt van twee fans, en krijgen ze een overklok mee vanuit de fabriek. 

Op het eerste gezicht zou je niet per sé zeggen dat het hier inderdaad om 'X2'-kaarten gaat: de uitsparing onder het zwarte kruis in het midden van de shroud van beide kaarten (die qua uiterlijk identiek zijn) ziet eruit alsof hij een derde, al zij het kleinere, ventilator huisvest. Niets is echter minder waar; er zijn echt maar twee fans aanwezig (onder de Inno3D-logo's) van 100 millimeter.

Het onderliggende koelblok bevat vier heatpipes om de overdracht van warmte tussen gpu, vrm's en geheugen naar het aluminium te bevorderen. De grote ventilatoren moeten ervoor zorgen dat er voldoende koele lucht  aangeleverd wordt zonder dat er veel geluid wordt geproduceerd.

Exacte specificaties deed het bedrijf uit Hong Kong echter niet uit de doeken. De OC-noemer in de naam van deze kaarten impliceert dat ze sneller zullen draaien dan de referentiespecificatie van Nvidia, maar hoe zich dat vertaalt naar exacte kloksnelheden blijft vooralsnog afwachten.

Ook prijzen en een releasedatum blijven uit. Wel zien we de RTX 2070 Super-variant als pre-order staan bij één webshop, met een vermelde prijs van circa € 562 (op het moment van schrijven). Dat is voor een 2070 Super geen enorm bedrag, maar houd in het achterhoofd dat de prijzen zeker nog kunnen veranderen naar mate de kaarten beter verkrijgbaar worden.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*