Drie nieuwe externe SSD's bij LaCie, waaronder één met geïntegreerde SD-kaartlezer

4 reacties

LaCie introduceert vandaag drie nieuwe externe ssd's. Alle drie vallen ze in de Rugged-lijn van het bedrijf, waarmee ze dus aardig tegen een stootje moeten kunnen. De nieuwe modellen heten LaCie Rugged SSD, Rugged SSD Pro en Rugged Boss SSD. Ze worden gericht op mediaprofessionals als fotografen.

LaCie Rugged SSD

De Rugged SSD is het instapmodel van de drie. Hij komt in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB op de markt. Hij is voorzien van usb 3.1 gen 2 en huisvest een een ssd uit de stallen van Seagate, iets wat we ook bij de andere modellen zien. In het geval van de Rugged gaat het om een FireCuda nvme-uitvoering die overdrachtssnelheden tot 950 MB per seconde moet kunnen realiseren.

De kenmerkende oranje behuizing heeft een ip67-rating meegekregen voor bescherming tegen stof en water. Daarnaast moet hij vallen van drie meter hoog en een kijkje onderaan de banden van een twee ton zware auto overleven, voor het geval je wilde plannen had met je nieuwe ssd.

LaCie Rugged SSD Pro

Dan is er de Rugged SSD Pro. Hij lijkt vrij veel op de 'gewone' Rugged, maar maakt gebruik van thunderbolt 3 naast het usb 3.1-protocol — volgens LaCie een first op een draagbare ssd.  De overdrachtssnelheden lopen hierdoor op tot maximaal 2.800 MB/s, nog steeds gekoppeld aan een FireCuda nvme-schijf. Hierdoor moet 8K-content bijvoorbeeld soepeltjes afgespeeld kunnen worden zonder transcoderen.

Buiten het feit dat hij een zwart kleurtje heeft gekregen lijkt de case van de Rugged SSD Pro identiek aan zijn non-Pro tegenhanger, aangezien ook hier een ip67-certificering aanwezig is. Het model komt in smaken van één of twee terabyte op de markt.

LaCie Rugged BOSS SSD

Dan is er als laatste nog de Rugged Boss SSD. Deze moet het mogelijk maken voor mediaprofessionals om hun content over te zetten en te managen zonder dat daar een laptop voor nodig is. Hiervoor is een sd-kaartlezer in de externe schijf aangebracht, evenals een accu.

Van deze Boss komt alleen een 1TB-variant beschikbaar, en de transfersnelheden liggen met maximaal 430 MB per seconde op sata-niveau. Een LaCie Boss-app op iOS en Android zorgt ervoor dat men bestanden kan bekijken, hernoemen en verwijderen op hun mobiele apparaat.

Wanneer deze nieuwe Rugged-ssd's uitkomen werd niet bekend gemaakt. De (Amerikaansse) prijsstelling is daarentegen wel duidelijk, en luidt als volgt:

  • Rugged SSD: $ 179,99 (500GB), $ 299,99 (1TB), $ 499,99 (2TB)
  • Rugged SSD Pro: $ 399,99 (1TB), $699,99 (2TB)
  • Rugged Boss SSD: $ 449,99 (1TB)

Bronnen: LaCie (Blog), DP Review

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*