Jarig Synology kondigt nieuwe producten aan op jaarlijks evenement

17 reacties

In januari is het alweer 20 jaar geleden dat Synology, de Taiwanese Nas-gigant, werd opgericht. Dat gaf het jaarlijkse evenement in de Utrechtse Jaarbeurs nog wat extra glans. Wij waren erbij en kregen verschillende nieuwe producten te zien.

3 nieuwe NAS'sen

Recent heeft Synlogy drie nieuwe network attached storage devices geïntroduceerd die we in Utrecht onder ogen kregen. Zo is er de DS620slim, een zeer compacte Nas met ruimte voor maximaal zes 2,5 inch disks en de mogelijkheid om de twee gigabit ethernetpoorten te combineren (link aggregation). Onder de motorkap is de DS620slim gebaseerd op een Intel Celeron J3355 dual core 2 GHz processor. Deze Nas is momenteel voor een gemiddelde prijs van 516 euro in onze Productvergelijker te vinden.

Daarnaast is er de fullsize DS420j. Deze biedt ruimte voor vier 2,5/3,5 inch disks en combineert 1 GB aan ddr4 werkgeheugen met een SoC van Realtek, de RTD 1296 (1,4GHz). Tenslotte is er dan nog de DS120j, een 1 disk-Nas op basis van een Marvell Armada A3720 dual core processor en 512 MB ddr3 geheugen. Het exacte moment van beschikbaarheid en prijzen van de DS120j en DS420j laten nog even op zich wachten.

DSM 7.0

De nieuwste versie van Synology's eigen besturingssysteem DiskStation Manager werd vorig jaar al aangekondigd en lijkt nu daadwerkelijk aanstaande. De bèta-versie moet dit jaar nog beschikbaar komen. DSM 7.0 zal ten opzichte van DSM 6.2 volgens Synology een stuk vloeiender in gebruik zijn. Zo worden verschillende elementen van tevoren ingeladen, terwijl het opstartproces van 12 naar 6 seconden wordt teruggebracht. 

Ook het design is onder handen genomen waardoor DSM 7.0 een meer eigentijds design heeft gekregen. De Storage Manager vormt daarop geen uitzondering en biedt nu een beter overzicht van de opslagstructuur, zowel als geheel als van de individuele drives. Het analyseert continu de staat van de aanwezige disks op basis van zowel de individuele prestaties als in relatie tot de andere disks, zodat je direct gewaarschuwd kan worden als een schijf een bottleneck wordt in je RAID-opstelling. 

Verder krijg je als gebruiker nu een meer afgewogen advies over het gebruik van ssd cache, waarbij tevens de nodige optimalisaties mogelijk zijn doorgevoerd bij het wegschrijven van backups, scannen van volumes en wanneer opgeslagen bestanden worden gebruikt. Ten slotte is er ook nog gedacht aan een plugin voor VMware vCenter Server en Windowsserver: Synology Storage Console for VMware & Windows. Hiermee kan je alles centraal regelen in DiskStation Manager 7.0 in plaats van steeds te moeten schakelen tussen VMware, Windows en DSM.  

Nieuwe services

Synology hield zich van oudsher naast de hardwarekant altijd ook al met software bezig. Dat heeft uiteindelijk geleidt tot een eigen OS en bijbehorende app store, maar ook de nodige services. In Utrecht kondigde Synology dan ook op dat terrein weer enkele nieuwe ontwikkelingen aan. Zo heeft het bedrijf de Active Insight service in het leven geroepen. Active Insight is een cloud monitoring service die een deel van de onderhoudstaken van een of meerdere Nas'sen voor zijn rekening neemt. Wanneer een mogelijk probleem wordt gedetecteerd krijg je als gebruiker niet enkel een push notificatie via e-mail of de app, maar worden gelijk ook de mogelijke stappen om deze te ondervangen aangegeven. Een ander voorbeeld is de Hybrid Share services. Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om data in de cloud te gebruiken alsof deze (wat betreft overdrachtssnelheden) lokaal opgeslagen zouden zijn.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*