Microsoft-patent toont met vloeistof gevuld scharnier voor vouwbare apparaten

2 reacties

Microsoft lijkt nog altijd te werken aan vouwbare Surface-apparaten. Een nieuw patent van het bedrijf omtrent scharnieren onder voor flexibele displays doet de geruchtenmolen weer oplaaien, zoals dat een paar maanden geleden nog gebeurde toen het bedrijf uit Redmond een dergelijke vouwende Surface naar verluidt aan zijn medewerkers toonde.

Het patent toont een vouwbaar apparaat dat bestaat uit twee helften, waarop een flexibel oled-scherm gemonteerd is dat de complete voorzijde bedekt. In het beschreven scharnier voor onder het display is een vloeistof geplaatst die mee kan bewegen als het scharnier zich opent of sluit. Dit moet de druk op het scherm zelf verlichten.

Verder worden er ontwerpelementen uiteengezet die moeten voorkomen dat stof en ander vuil zich ophoopt bij en in het scharnier. Samsungs Galaxy Fold had daar problemen mee; het is één van de redenen dat dat apparaat meermaals uitgesteld werd.

The Verge merkt op dat het patent aangevraagd is door Microsoft Technology Licensing, wat erop zou kunnen duiden dat het ontwerp aan andere bedrijven gelicentieerd gaat worden. 

Op woensdag 2 oktober houdt Microsoft zijn Surface-evenement, waar nieuwe hardware wordt verwacht. Speculatie omtrent de nieuwigheden spreken over de komst van usb type-c, processors van Qualcomm of AMD en de standaard aanwezigheid van lte. Hoeveel daar van waar blijkt zullen we over tweeënhalve week gaan zien.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*