Samsung komt met kleinere 55 inch 8K-televisie

29 reacties

Samsung introduceerde vorig jaar op IFA de eerste 8K-televisie. Een paar maanden terug hebben wij de opvolger van deze tv, de 950R uitgebreid getest. Nu komt de fabrikant met een versie van 55-inch, genaamd de 55Q950R.

Dit kleinere model heeft ook een 8K-resolutie en maakt eveneens gebruik van een qled-filter. Hij beschikt over full array local dimming waardoor donkere beelden ook relatief donker zijn, ondanks het lcd-paneel. Op basis van de ruimte en de scène past de gebruikte beeldprocessor automatisch de helderheid en het geluid aan. Samsung noemt de chip zelf de Quantum Processor 8K van QLED.

Deze televisie beschikt ook over hdmi 2.1. Het voordeel van hdmi 2.1 is onder andere dat deze nieuwste standaard een veel grotere bandbreedte biedt en daardoor in 8K-resolutie niet beperkt is tot 30 Hz, maar ook signalen met 60 hz kan doorgeven, terwijl in 4K-resolutie zelfs 120 Hz mogelijk is.

De Q950R maakt gebruik van Tizen als besturingssysteem, dit is geen nieuw systeem voor Samsung en is al aardig bekend onder de smart-tv's. Bij Tizen verschijnt er met 1 druk op homeknop een smal balkje onderin het beeld verschijnt met recent bekeken programma's en apps.

Samsungs kleinste 8K-tv heeft een prijskaartje van €3999, en ligt al klaar in de meeste winkels. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Samsung QE55Q950R

Samsung QE55Q950R

  • 55 inch
  • Ultra HD 8K
  • LCD
  • HDR ondersteuning
  • Smart TV
  • Tizen

1.907,95 €

2 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*