Linux-patch suggereert dat AMD werkt aan twee afzonderlijke APU-lijnen voor 2020

5 reacties

Phoronix heeft in een nieuwe Linux-patch ontdekt dat AMD's Dali- en Renoir-productlijnen deel uitmaken van twee afzonderlijke categorieën, die allebei in 2020 op de markt zouden komen.

Dat zou betekenen dat producten uit zowel de Dali- als de Renoir-familie naast elkaar gaan bestaan, in plaats van dat de één de ander opvolgt. Renoir gaat naar verluidt zowel de mobiele als de desktopmarkt bespringen, en Dali is gericht op mobiele systemen met een beperkt budget. Vermoedelijk blijft Renoir gebruikmaken van de Vega-architectuur, er zullen dus waarschijnlijk geen Navi-cores in zitten. Wel maken deze apu's waarschijnlijk gebruik van Zen 2, en zijn ze gefabriceerd op het 7nm-proces van TSMC.

Wat Dali allemaal gaat gebruiken is nog onbekend, we weten wel dat chips met deze codenaam behandeld worden als een soort vervanger voor Picasso. De nieuwe Linux-patch heeft een voltagelimiet ingesteld voor Dali. Volgens de data is de opvolger van Picasso gebaseerd op Raven Ridge, wat ons doet twijfelen aan of het wel gebruik zal maken van de nieuwe Zen 2-architectuur.

Wel is duidelijk dat de nieuwe Renoir-apu's over een nieuwe display engine zullen beschikken, genaamd dcn 2.1, terwijl de bestaande apu's uit de 2000- en 3000-series nog versie 1.0 gebruiken. De RX 5700 en 5700 XT's gebruiken versie 2.0. Renoir zou ook lpddr4x-4266 aan kunnen. Zowel Dali als Renoir zouden in 2020 op de markt verschijnen, waarschijnlijk vallen ze dus onder Ryzen 4000.

Bronnen: Phoronix, Freedesktop.org

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*